Winter – Skieën

De ski piste en langlauf löipes liggen op 5 minuten lopen van ons chalet, het is een bijzonder kindvriendelijk skigebied. Kinderen en volwassenen kunnen hier een 1-3-5 daagse cursus volgen.
Heb je het een beetje onder de knie, dan kun je elke dag met de gratis skibus ( 3 min. lopen ) naar Hermagor-Nassfeld. Ongeveer 22 km vanuit het chalet ligt het uitzonderlijk mooie Nassfeld, de plaats in Oostenrijk waar het meest de zon schijnt, daarom ook wel de Sonne Alp genoemd. Hier is ruim 110 km piste en zijn er 30 skiliften en 80 km löipen aanwezig. Het grote voordeel is dat het geen druk bezocht skigebied is en hoef je niet lang te wachten bij de lift.
Ook in lienz zijn er ruime skimogelijkheden en op grotere afstand bij de Weissensee zijn er ook mogelijkheden. De Weissensee staat bekend bij de Nederlanders om de alternatieve Elfstedentocht.
Een sport die in opkomst is is het naar boven lopen met speciale ski’s en skischoenen. Boven uitrusten en eten daarna naar beneden skiën.
Gewoon lekker wandelen in de besneeuwde bergen doen al je zorgen vergeten en geniet je van de prachtige natuur en heerlijke rust. Kortom een heerlijke omgeving voor zowel voor de ervaren – als de onervaren skiër.
Na het skiën de spieren ontspannen in de elektrische sauna in het tuinhuisje en een sneeuwbad nemen in de tuin geven je het gevoel echt lekker weg te zijn.

Zie voor een informatie film over het skigebied :