Zomer

In het zonnige mediterrane klimaat aan de zuidkant van de Alpen is het ideaal voor prachtige wandelingen in de begen.
Een bergwandeling over grote afstand over de bergtoppen is mogelijk. Voor nadere informatie kun je bij de VVV informatie halen naast het gemeentehuis of de websites bezoeken.
Ook kun je er als fietser over ruim 800 km fietsroute beschikken. Het fietspad langs de Gail is in totaal 90 km lang.
In het dorp worden rafting tochten georganiseerd en “klettern “in de bergen kan onder begeleiding worden gedaan.
In het dorp heb je tevens een groot subtropisch zwembad met binnen en buitenbaden, tevens is er een Wellness-centre op de Alpen-Camping voorhanden. Als u graag in de tuin wilt genieten van de rust van een eigen zwembad is dat mogelijk. Ons prive zwembad is 5.50 Ø m en 1.20 mtr diep. De temperatuur is zomers gemiddeld 23 tot 25 graden.
Als u een dagje naar de Middelandse Zee wilt kan dat, het is een kleine 2 uur rijden over de Flöckenpass naar de kustplaats Grado (115 km ). Udine ligt op ruim 50 minuten en de Weissensee op ruim een half uur (41km) Natuurlijk zijn er vele andere uitstapjes te maken zoals het historische Liënz, de Gross Glöckner route, de Presseger See of het pittoreske Venetië. Zeker de moeite waard zijn de plaatselijke Mauter Klamm ( Bergkloof ) en de bij Hermagor gelegen Garnitzer Klamm. In het dorp kunt u een prachtige wandeling maken naar de Odenhute en genietend van een hapje en een drankje uitzicht hebben over het Gailtal.
Voor golfers is het ook goed toefen, In Lienz en richting Hermagoor (13 km) liggen twee prachtige gladgeschoren golfbanen op u te wachten. Zelfs paardrijders kunnen aan hun trekken komen, op 3 km afstand bevindt zich een stal.
Het voor- en najaar is het gebied een ware walhalla voor motorliefhebbers. De bochtige wegen, haardspeldbochten en een rit door de Dolmietenstrasse stelt uw rijkunsten op de proef.