Dorp

Het chalet is rustig gelegen op circa 200 meter van het centrum van Kötschach. Het dorp heeft ongeveer 3500 inwoners en heeft alle voorzieningen. De zuivere berglucht maakt het een heilzaam dorp. Het dorp wil zich op culinair gebeid profileren met de slowfood gedachte.
Dit uit zich in bakkers die op klassieke wijze het brood bakken, goede slagers en restaurants. Op 5 minuten lopen bevindt zich een klassieke bakker met de meest heerlijke broodjes, een slager met zelf uitgebeend vlees en restaurants die het vak gastvrijheid nog kennen.
Voor de dagelijkse boodschappen zijn er 3 supermarkten beschikbaar. Alle financiële zaken kun je regelen bij de 3 banken die het dorp rijk is. Alle medische voorzieningen zijn aanwezig zoals huisarts, tandarts en apotheek. Voor noodgevallen is er een ambulancepost en een ziekenhuis in de omgeving.
In Kötschach bevindt zich nog een culinair specialiteiten traitterie met landelijke bekendheid.
Een sauna en zwemparadijs staan tot uw beschikking nabij de skilift. Op speciale tijden zijn er folkloristische dorpsfeesten waarbij bier en wijn gretig aftrek vinden.
Het dorp kan ook prachtig als uitvalbasis dienen voor uw bezoekjes aan Italië. Op 10 km bevindt zich de Italiaanse grens met schilderachtige dorpjes. De omgeving van Kotschach heeft ook veel te bieden voor de toeristen die van wandelen of fietsen houden. zie pagina’s zomer en winter. In het voor- en najaar is het een ware trekpleister voor motorliefhebbers. Met de motor de bochtige weggetjes nemen of de Dolomietenroute is voor de ware motorliefhebber een echte aanrader.
Kortom het dorp heeft alles wat u nodig heeft.